Duurzame evenementen in VR

Papierloos gaan, biologisch afbreekbare bekers gebruiken en voldoende prullenbakken bieden zijn allemaal manieren om een duurzaam evenement te plannen. Sommige van deze tips besparen u ook geld. We zijn altijd op zoek naar manieren om groen te worden, en dit zou moeten doorgaan in de evenementenindustrie.

Duurzame evenementen blijven groeien zonder enig teken van stoppen. Maar waarom is het belangrijk om een duurzaam evenement te plannen?

Duurzame evenementen organiseren in VR

Bespaar 50 bomen met jouw volgende zakelijke evenement met Xplane

Een reden is dat evenementen veel verspilling veroorzaken. Volgens meetgreen.com produceert de gemiddelde deelnemer aan een conferentie 1,89 kilo afval per dag, waarvan 1,16 kilogram rechtstreeks naar een stortplaats gaat. Als u dit voor driehonderd mensen gedurende drie dagen berekent, krijgt u 5.670 kilo afval. Dat komt overeen met vier compacte middenklasse auto’s. Een groot aandeel van deze CO2-afstoot komt door het vliegverkeer van eventbezoekers uit het buitenland. Veel consumenten en zakenmensen tegenwoordig hebben dan ook last van vliegschaamte.

Duurzaam evenement organiseren

Duurzaam evenement organiseren

Begin dus met een plan en kijk of er wijzigingen zijn die u onmiddellijk kunt doorvoeren.

Een simpele verandering zou zijn om papierloos te gaan. Als u een evenementpagina of -app heeft, kunt u hiermee geld besparen, omdat u geen materiaal opnieuw hoeft af te drukken als u de informatie over uw evenement wilt bijwerken.

Neem een kijkje op locaties waar u uw evenement kunt houden en uw accommodatie kunt hebben, zoals een hotel. En als u dit niet kunt doen, kunt u overwegen een shuttle te bieden of een locatie te kiezen die gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Kijk naar het budget van het afgelopen jaar om te kijken waar u kunt bezuinigen, wat u ook geld bespaart. Bij evenementen wordt veel voedsel verspild, dus zorg ervoor dat u een juiste gastentelling hebt en als u voedsel overhoudt, kunt u overwegen het te schenken.

Bekijk herbruikbare bekers en bestek of serviesgoed die biologisch afbreekbaar zijn en zorg ervoor dat uw evenementenlocatie hun afval recyclet. U kunt gasten ook aanmoedigen om te recyclen door voldoende prullenbakken rond uw evenement te plaatsen.

Praat met uw evenement productiebedrijf en uw AV-team om te zien hoe u minder energie kunt gebruiken, zoals overschakelen op LED-verlichting. U kunt ook profiteren van sociale media en technologie door een evenementenpagina op Facebook of Twitter te hebben, waar u eenvoudig informatie zoals kaarten, schema’s en communityboards kunt bijwerken.

Duurzame evenementen in VR organiseren

CO2-voetafdruk van evenementen op fysieke locaties versus evenementen in VR

 

Evenement organiseren in Virtual RealityVergeet niet dat het plannen van een duurzaam evenement niet voor iedereen vanzelfsprekend is, dus wees geduldig en verlies niet de event ervaring van uw bezoekers uit het oog. Er is maar één persoon nodig om het idee van een duurzaam evenement te plannen en te pitchen.

Van alle opties is de meest duurzame manier van een evenement organiseren echter toch wel om het gehele evenement te organiseren in VR! Met het digitaal platform van Xplane kan iedereen straks gemakkelijk een snel een evenement organiseren in een online 3D omgeving. Naast het invullen van uw evenementenlocatie en het samenstellen van uw evenementprogramma kunt u via ons platform straks ook gemakkelijk en snel sprekers inhuren als avatars voor uw unieke en bijzondere evenement in VR.

Xplane users (zowel via desktop als met XR apparatuur) kunnen het evenement dan bijwonen in levensecht VR of de bijeenkomst of seminar volgen via livestream. Naast dat u het voor bezoekers heel gemakkelijk en een stuk goedkoper maakt om uw evenement bij te wonen, helpt u ook nog eens een flinke bijdrage te leveren aan het milieu!

Wij maken gebruik van het veelzijdige cloud computing platform Microsoft Azure, met zijn zeer energiezuinige en milieuvriendelijke datacenters over heel de wereld. Veel minder CO2-uitstoot en veel meer bereik met uw volgende zakelijke evenement!

Klik hier om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Meer info over de CO2-emissie die komt kijken bij verschillende soorten reisverkeer:

Sluit Menu